Pe 07 aprilie 2023, de Ziua Mondială a Sănătății, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va sărbători cea de-a 75-a aniversare. Tema Ziua Mondială a Sănătății 2023 este Sănătate Pentru Toți.

 În scopul promovării beneficiilor unei bune stări de sănătate, Instituția Medico-Sanitară Publică CMF Florești a organizat o activitate frumoasă la data de 7 aprilie 2023 – un meci de volei cu participarea angajaților instituției. Această activitate frumoasă a fost finanțată de către AO ”CASMED”, care a acoperit cheltuielile de echipament (tricouri), minge de volei, mediatizarea.

Astfel, frumosul colectiv al Centrului Medicilor de Familie Florești și-a stabilit scopul de a sensibiliza societatea pentru a avea grijă de propria sănătate, iar lucrătorii medicali să ofere servicii medicale denotă calitate.


În contextul Zilei Mondiale de combatere a tuberculozei, care se desfăşoară în fiecare an la data de 24 martie, în incinta IMSP CMF Floreşti a avut loc o şedinţă cu scopul a intensifica eforturile de a stopa epidemia globală de tuberculoză.

Şedinţa cu tematica “Da!-Putem stopa tuberculoza” a fost organizată de:

Director IMSP CMF Floreşti  – Svetlana Rusu

Medic ftiziatru – Lidia Chişlari

Medic de familie – Mariana Grincu

A/m în promovarea sănătăţii – Raisa Voleanschi